mercoledì 25 settembre 2013

Преход, Протест и още нещо

Ден 100 и някой си. Мястото е познато, хората в общи линии също. Има от ПМ, има част от СПГ има я Соня, че и Доника се пръкнала. та ден 100 и някой си изглежда спокоен и дори "Дали Вали " не позна -  никакви 30 градуса не бяха. Започва поредния протест срещу комунистическото правителство на Орешарски. Изведнъж Соня приближава до барабаните и им дава инструкции някакви. Мислим, че се изживява като лидер и никой не обръща внимание - протеста няма лидери.  Народа тръгна .... Хайде на разходка си казвам и се обръщам да си говоря със събеседниците си. Все интелигентни и свестни хора. Преди време сме имали разногласия, но поизгладени през времето . Мисля си, че сме Протестно помъдрели може би . А как се стигна до Соня и Доника си мисля, като виждам че протеста тръгва в обратна нему посока. Зарових в паметта си за да помисля, какво се случи тогава - през Февруари? Може би там е разковничето, убеждавам себе си. Но не, тогава бяхме прошляци, сега са наред умни , красиви и интелигентни. Тогава не позволихме да се води протеста и се разделихме на групи по интереси. Кои демократични, кои социални, кои политически. Но още си говорим. Не се карахме с БСП докато минаваха до нас и им викахме "мафия", нито ни налитаха на бой. Тогава ходехме по кръгли маси, квадратни маси и т.н. в опита да намерим своята група по интереси. Сега това не става- има договорен знак с полицията да се посочват "провокаторите" дето протестират, но мислят различно. Вярно че Петното си заслужава гоненето, но площада е пълен с друг тип хора. Скачахме по барикадите на 12 пред НДК , страстно крещящи мафия, сега на барикадите са политическите симпатизанти. Търсехме подкрепата гражданското общество , сега се търси подкрепа на партиите..Тогава Борисов подаде оставка, сега и дума да не става. Тогава ние изолирахме партийните лакеи , сега ги наричат преговарящи. Тогава полицията биеше, сега не. Тогава очаквахме събуждане на хората, сега търсят събуждане на партиите. Какво по-глупаво от очакването мафиотите, затвърдили олигарсите, да се борят с тях.... Опитват се да ни откажат, но този път отново няма да успеят. Нищо, че ни пращат полицаи-убийци да ни нападат, когато показваме плакат с всички виновни за състоянието на държавата.  Ще продължаваме да се борим срещу системата , такава каквато я познавате от 44-та година. Тя не се е променила. Ние обаче също няма да се променим. Няма да лакействаме, Няма да скрием плаката, няма да са продадем за грош или 2. Народа ни е по-мил от Бойко, Станишев, Местан, Волен, Костов, Пръмова и сие.  Народа срещу мафията !!!
http://btvnews.bg/gallery/bulgaria/obshtestvo/likat-na-borisov-na-plakat-na-korporativna-targashka-banda-skara-protestirashti.html


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201512908920596&set=a.1668262302406.90073.1112780812&type=1&theaterNessun commento:

Posta un commento